Gyurcsány kiakadt: Ideje véget vetni ennek az ukrán nyugdíjbiznisznek

Több anyag született korábban arról, hogy üres telkekre, vagy omladozó tanyákra tömegével jelentenek be, magyarul néha szinte alig beszélő kettős állampolgárokat az ukrán határ közelében, akik így meg is jelennek a helyi választói névjegyzékben. Településenként akár több száz emberről beszélünk, akiket a telkek, vagy házak magyarországi tulajdonosai némi pénzért cserébe „befogadnak”, aztán a választás napján pedig van, hogy kisbusszal hoznak át szavazni, és ha kell, kis cetlire írják nekik, mit kell majd behúzni a szavazólapon - írta a Telex.

Gulyás Márton és a Partizán négyrészes tényfeltáró dokumentumfilmjének utolsó két része most ezzel a témával foglalkozott. 

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke nem fogta vissza magát, a közösségi oldalán reagált a Partizán filmjére:

"A csalás három királysága.

Van itt kérem költségvetési csalás, szociális csalás és politikai csalás egyaránt. 

Három éve talán mi forgattunk először filmet az ukrán határszélen tomboló nyugdijbiszniszről. Fogalmazzunk itt is pontosabban: nyugdíjcsalásról. 

Akkor azt a filmet több mint egymillió ember nézte meg. 

Most a Partizán forgatott egy remek filmet. A helyzet ezek szerint semmit nem változott. 

Ukrán állampolgárok tömegesen jelentkeznek be névlegesen, csalárd szándékkal, hamis nyilatkozatot téve határmenti magyar településekre, és így az ukránhoz képest hatalmas nyugdíjat markolnak fel. 

Nem egyszer hamis ukrán papírokat is használnak végzettségüket, korábbi munkahelyüket igazolva. Miért megy ez még mindig, ha mindenki tud róla?

Mert ez a Fidesz érdeke. Mert cserébe ezek a “nyugdíjasok” választási időszakban hálásak. A Fidesz jelöltjére szavazva tartják hatalomban a kormánypárt helyi embereit azok, akik egy percet se élnek valójában ezekben a falvakban, csak oda jelentkeznek be a nyugdíjért. Kéz kezet mos. 

És nyilván tudjuk, hogy mit szólnak a 200 ezres nyugdíjhoz azok a helyiek, akik gürcölnek naponta fillérekért. 

Elképesztően erkölcstelen ez a helyzet.  

Egy erkölcstelen kormány erkölcstelen hatalmi manipulációja. Erre telik tőlük. 

Ideje véget vetni ennek az ukrán nyugdíjbiznisznek. Mielőbb."

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON IS!