MOK: a nyájimmunitás eléréséhez a lakosság 70 százalékát be kell oltalni

Vegye saját kézbe az oltás felvételét, foglaljon időpontot még ma! – hívja fel a lakosság figyelmét a Magyar Orvosi Kamara

Az elmúlt héten nagyobb mennyiségű koronavírus elleni vakcina érkezett országunkba, többek között Sinopharm és AstraZeneca oltás formájában, ezzel egyidőben pedig elindult a tömeges oltás is. Ez azt jelenti, hogy a lakosság azon része, aki még nem kapott időpontot a háziorvosától a vakcina felvételére, annak nem kell tovább várnia; mostantól mindenki egyénileg is foglalhat időpontot egyszerűen az EESZT oldalán a TAJ száma és a születési dátumának megadásával.

A MOK arra is felhívja a lakosság figyelmét: ahogy a Magyarországon elérhető összes vakcina, úgy a Sinopharm vakcina is biztonságos és hatásos. Ez egy hagyományos módszerrel kifejlesztett oltás, mellyel kockázatmentesen a vírus elölt formáját juttatják a szervezetbe, csakúgy, mint az influenza oltás esetén.

Fontos megérteni: csak akkor akadályozhatjuk meg a további áldozatokat, és térhetünk vissza a régi, szabad életünkhöz, ha mielőbb elérjük a nyájimmunitást – ehhez a lakosság 70%-os beoltottsága szükséges. Ez mindannyiunk közös érdeke. Ezért hangsúlyozza a MOK: aki még nem tette, regisztráljon a Vakcinainfo oldalán, majd foglaljon időpontot az EESZT oldalán és vegye fel a koronavírus elleni vakcinát.