Ingyenes gyorstesztet javasol az oltás beadása előtt a Jobbik

Egy határozati javaslatot nyújtottam be, amelynek az a lényege, hogy oltás előtt közvetlenül, minden honfitársunk egy antitest, antigén szűrésen essen át, aminek a költségét az állam biztosítja - mondta Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Facebook oldalán úgy fogalmazott, az elmúlt hetekben sokan fordultak hozzá ezzel a kéréssel, mert szeretnék kizárni azt a kockázatot, hogy vírussal megfertőzve kapják meg a vakcinát.

Tekintettel arra, hogy soha, semmivel nem oltunk járvány közepén (például az influenza vakcinát is még a járvány előtt adják be), ezért úgy gondolom, hogy mindenképp fontos és indokolt lenne egy gyorstesztet elvégezni az oltások beadása előtt, és kizárni azt a kockázatot, hogy egy esetleges fertőzöttségre történjen a vakcina beadása - áll a határozati javaslatban.

Rig Lajos szerint sajnálatos, hogy többféle hír és álhír terjed a különféle vakcinákkal és azok mellékhatásaival kapcsolatban, a vélhetően az esetleges fertőzöttségre való „ráoltást” ezzel csökkenteni lehetne.

(Alfahír)