Életveszélyesen megfenyegettek, majd orális szexre kényszerítettek egy nőt Óbudán

Életveszélyesen megfenyegettek, majd orális szexre kényszerítettek egy parkba csalt nőt Óbudán, az amfiteátrum közelében - írja a 24.hu.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a bűncselekménnyel gyanúsított 24 éves férfi elismerte, hogy regisztrált a társkeresőn és találkozott a nővel, de tagadta az erőszakot. Hozzátette, az ügyészség fellebbezett a férfi letartóztatásáért, de a bíróság végleges döntésével bűnügyi felügyelet alá helyezte a férfit.

A főügyészség tájékoztatása szerint a 24 éves férfi az élettársa, egy nő fotójával regisztrált a társkeresőn, és ott ismerkedett a nővel, akivel előzetes megbeszélés alapján április 4-én délután találkozott. A férfi az óbudai amfiteátrum melletti parkos részre irányította a nőt azzal, hogy a találkozó állítólagos másik résztvevőjének el kellett mennie a közeli boltba.

A közös várakozás során a férfi különböző okokra hivatkozva többször magára hagyta a parkba csalt nőt és közben újabb üzeneteket küldött részére az álprofilról, majd visszatérve ölelgetni kezdte a nőt. A nő ekkor elindult a HÉV megálló irányába, de a gyanúsított megragadta, és lerántotta a földre, ahol dulakodni kezdtek egymással.

A férfi a földön visszahúzta a nőt, majd életveszélyes fenyegetéssel szexuális cselekményre kényszerítette. A nőnek kis időre sikerült kiszabadulnia, azonban a férfi ekkor fojtogatni kezdte, a támadással csak járókelők közbeavatkozására hagyott fel.

Az óbudai nyomozók már aznap estére azonosították és elfogták a támadót, majd szexuális erőszak gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt, utóbbit különösen alátámasztja az, hogy a férfi a mostani cselekményt egy hasonló bűncselekmény miatt kiszabott, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a nyomkövetős férfit bűnügyi felügyeletbe helyezte, azzal, hogy csak külön engedéllyel hagyhatja el a lakóhelyét. A végzés ellen a  kerületi ügyészség fellebbezéssel élt, a döntést azonban a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék helybenhagyta.