Alkotmánybírósághoz fordul a Mi Hazánk a védettségi igazolvány kötelezővé tétele miatt

Alkotmánybírósághoz fordul a Mi Hazánk a védettségi igazolvány kötelezővé tétele miatt - olvasható a párt MTI-hez eljutatott közleményében.

A Mi Hazánk Mozgalom álláspontja az, hogy sérülnek az alapjogok a védettségi igazolvánnyal összefüggésben. Szerintük kérdéses, hogy az oltási igazolvány mennyire állítja meg a koronavírus terjedését. "Az viszont egészen biztos, hogy diszkriminatív, mert nem lehet emberek tömegeit kényszeríteni arra, hogy beoltassa magát olyan oltásokkal, amelyekről még a tudósok is vitatkoznak." - állítják a közleményben.

A Mi Hazánk Mozgalom elfogadhatatlannak tartja, hogy sport- és szabadidős rendezvényekre, vendéglátóhelyek zárt tereibe, turisztikai helyszínekre, uszodákba, edzőtermekbe, mozikba, színházakba, könyvtárakba csak azok mehetnek e hét végétől, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Minden veszélyeztetettnek lehetősége van arra, hogy a nyár előtt beoltsák, így aki fél a vírus kockázatától, magát beoltathatja, de aki úgy dönt, hogy nem él ezzel a lehetőséggel, álláspontunk szerint semmilyen hátrányos megkülönböztetéssel nem sújtható.

Mit gondolsz a cikkben olvasottakról? Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet, az Eközben.hu Facebook-oldalán teheted meg.

(OS)