Kiütötte utastársát egy férfi a 9-es buszon, mert nem viselt maszkot

A járművezető két megálló között volt kénytelen félreállni, és a rendőrök kiérkezéséig az ajtókat sem nyithatta ki, nehogy a szemtanúk és az incidens résztvevői kereket oldjanak.

Pénteken, valamivel délelőtt 10 óra után a Budapesten közlekedő 9-es járat egyik busza a Kiscelli utcai megállóból éppen a Tímár utca felé tartott. Már félúton járt, amikor a sofőr hangoskodásra lett figyelmes. Mint kiderült, egy utas többször is figyelmeztetett egy számára ismeretlen férfit, hogy vegye fel a maszkját, ám ő ezt nem volt hajlandó megtenni. A szabadágjogaira és az erejére hivatkozott. Pillanatokon belül elszabadultak az indulatok, mire a kiabálást meghalló sofőr megnyomta a maszkviselésre figyelmeztető hangautomata gombját.

Amikor már többen is csatlakoztak a vitához a reklamáló oldalán, a szabályszegő trágár kifejezéseket kezdett használni. Ez viszont a figyelmeztetőnek nem esett jól, sérelmét pedig az öklével kívánta megtorolni. Határozott mozdulattal arcon ütötte az egyébként ittas ellenlábasát, aki elterült a busz padlóján. A pillanatok alatt lejátszódott ütközetet a járművezető nem hagyhatta a figyelmen kívül, ezért kénytelen volt félreállni.

"A sofőr kihívta a rendőrséget és a mentőket. A segítség körülbelül 10 perccel később megérkezett, addig pedig az ajtók zárva maradtak. Az egyenruhások megkértek bennünket, hogy még maradjunk, hiszen szükségük volt ránk, mint szemtanúkra. A maszkot nem viselő férfi még a rendőrökkel is agresszív volt, alig tudták lenyugtatni+ – mondta a Borsnak egy neve elhallgatását kérő szemtanú.

"Az egyébként erős testalkatú férfi egy percig nem tagadta tettét, magától szólt a zsaruknak, hogy ő ütött" – tette hozzá a lap informátora.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese tájékoztatása szerint az incidens mindkét résztvevője ellen eljárás indult. Az egyiknek a maszkviselési szabályok megsértése és közérdekű üzem megzavarása miatt, míg a másiknak súlyos testi sértés kísérletéért kell felelnie.