Jobbik: "Narancsisztánban már a tanárok számítógépeit is figyelnék"

"A néppárti Jobbik a tanári szabadság megmaradt morzsái ellen indított újabb brutális támadásként értékeli azt az Észak-Koreába illő vérfagyasztó tervezetet, amely szerint a NERsevik hatalom a tanárok privát számítógépeibe is bele akar nézni a járvány alatt" - olvasható a párt közleményében.

A Jobbiknál azt írták: a főként pedagógusok számára kiküldött, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által "elcsípett" megállapodástervezet elvben a digitális oktatáshoz is szükséges, az intézmény által biztosított számítástechnikai eszközök ellenőrzéséhez akar hozzájárulást kicsikarni. Mivel a tanárok többsége semmilyen eszközt nem kapott, gyakorlatilag úgy oldja meg az oktatást ezekben a nehéz időkben, ahogy tudja. A munkáltató tankerület az ellenőrzési jogát – rendkívül fondorlatos módon – a saját tulajdonú számítógépekre is kiterjesztené, a Jobbik szerint törvénytelenül.

"Ahelyett, hogy követnék – hogy mást ne mondjunk - a romániai példát, ahol az ottani pedagógusokat előre vették az oltási sorrendben, az egypárti túlhatalom kiépítésén gőzerővel ügyködő neobolsevik elvtársak az észak-koreai diktátort, Kim Dzsongunt másolják." - jegyzik meg.

"Ahelyett, hogy Narancsisztán – saját maguk urizálására kényesen ügyelő, luxusgéppel a dubaji luxusba sűrűn repkedő – Döbrögijei kifizetnék a Kásler miniszter által megígért 100%-os táppénzt a koronavírus által megfertőzött, megalázóan alacsony béren foglalkoztatott tanároknak, most inkább elvennék azok kevéske meghagyott szabadságát is.

Ahelyett, hogy a magyar pedagógusokban nem a társadalom lámpásait tisztelő, hanem azokat a Klebelsberg Központ cselédjeivé degradáló oktatáspolitika a hazai digitális oktatás korántsem fényes mindennapi gyakorlatának csorbáit igyekezne kiköszörülni, még a járvány alatt is inkább a mindent látó Nagy Testvért kívánják játszani." - áll a közleményben.

Mint írták, "a néppárti, keresztényszociális Jobbik számára elfogadhatatlan a tanárok és a magyar emberek privát szféráját súlyos mértékben sértő arrogancia." 

"Mi azt valljuk, hogy – a gyarmati ültetvények kasznármentalitása helyett – jólétre és szabadságra van szüksége ennek az országnak." - zárták a közleményt.