Fogyatékkal élő kislányt zaklatott egy borsodi férfi

Vádat emeltek egy 65 éves férfi ellen szexuális erőszak bűntette miatt, mert zaklatott egy fogyatékkal élő kislányt - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

Az egyik borsodi kistelepülésen lakó férfit - mint már többször korábban - tavaly februárban megkérték, vigyázzon a gyerekeikre, a mentális és testi fogyatékosságban szenvedő tizenkét éves lányra és négyéves öccsére.

A lány - aki állandó gondozást igényel, a bántalmazás elhárítására alkalmatlan - bepelenkázva feküdt az ágyon, a kisfiú pedig ugyanabban a szobában játszott. A vádlott odaült a kislány ágyára, és "a sérelmére szexuális cselekményt végzett" - közölték.

A ház másik lakrészében lakó férfi felfigyelt a vádlott által kiadott hangokra. Benézett a kulcslyukon, meglátta, mi történik, ezért berúgta az ajtót és a vádlottat kikergette a szobából.

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottra fegyházbüntetés kiszabását kérte, és kezdeményezte, hogy a bíróság tiltsa el minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől, amely tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelésével, felügyeletével, gondozásával kapcsolatos.

(MTI)