Elfogatóparancsot adtak ki a volt focista ellen

Elfogatóparancsot adott ki a Fővárosi Törvényszék Kenesei Zoltánnal szemben, vette észre a Blikk a police.hu oldalon fellelhető körözöttek listájában. A körözést a Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja adta ki a volt középpályással szemben vesztegetés miatt. Ez azt jelentheti, hogy a volt focista valamilyen rá kiszabott büntetést önkéntesen nem teljesített.

Az MTK, a Szeged és a Nyíregyháza csapatában is futballozó Keneseit 2011-ben vették őrizetbe, majd 22 hónapot töltött előzetesben, az akkori vád szerint az ázsiai bundamaffia megbízásából irányították a magyarországi hálózatot, játékosokat és játékvezetőket fizettek és fogadtak is a meccsekre - írja a 24.hu.

A REAC 2007 és 2009 közötti manipulált meccseinek ügyében 2017-ben el is ítélték, egy év felfüggesztett szabadságvesztést és 500 ezer forintos pénzbírságot kapott. Elsőfokon az Eger eladott találkozóival kapcsolatban is elítélték, börtönbe azonban nem kellett vonulnia egyik eset miatt sem.

De egy harmadik szálon is nyomozás futott Kenesei és társai ellen, amikor nemzetközi meccseket manipuláltak a vád szerint.