A karantén szigorítása ellen tüntettek több ukrajnai városban

A koronavírus-fertőzöttek megemelkedett száma miatt  az eddiginél is szigorúbb karantént vezetnek be az ország több városában.

Az ukrán vállalkozók emiatt több helyen is tiltakozó akcióba kezdtek március 19.-én - írja az UNIAN hírügynökségre hivatkozva a Kárpáti Igaz Szó.

Kijevben már reggeltől több tucat ember gyűlt össze a fővárosi önkormányzat épülete előtt. Az emberek a március 20.-tól életbe lépő, háromhetes szigorú karantén miatt tiltakoznak, amely korlátozza a közintézmények működését, illetve a művelődési intézmények bezárásával jár.

A vállalkozók március 22.-re egy nagyobb tiltakozó akciót akarnak szervezni a fővárosi Majdan-térre, számolt be a Szehodnya.

A poltavai vállalkozók is kinyilvánították nemtetszésüket a karantén-korlátozásokkal szemben. A megyei közigazgatás épülete elé vonultak ki pénteken.

Cserkasziban szintén a lockdown ellen tiltakoznak, azt is mondták, hogy ez az akció figyelmeztető jellegű.

„A vállalkozók utcára mentek, hogy megmutassák, léteznek és azt akarják, hogy az állam számoljon velük, mert ha ismét szigorú korlátozásokat vezetnek be, a kisvállalkozások elpusztulnak.

A tavaly tavasszal bevezetett karantén idején hatalmas veszteségeket szenvedtek a tulajdonosok. Az állam nem támogatta őket, sőt az adók befizetését követelte” – mondta el Olga Rakova, a cserkaszi vállalkozók városi szakszervezetének vezetője.

Lvivben is utcára vonultak, ott több mint félezer résztvevőt várnak.