A Fidesz szerint a baloldal ismét a határon túli magyarok ellen uszít

A Demokratikus Koalíció (DK) írásban kérdezi Orbán Viktor miniszterelnököt arról, hogy a kormány hány koronavírus elleni vakcinát rendelt és a rendeléskor számolt-e a magyarországi lakhellyel nem rendelkező, határon túli magyar állampolgárokkal.

A DK frakcióvezető-helyettese szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta, az ATV néhány napja arról adott hírt, hogy élénk a forgalom a magyar-ukrán határon. Jönnek felvenni "az úgynevezett ukrán nyugdíjat", vásárolni, de a "hírek szerint, az elmondások alapján oltakozni is" - fogalmazott Vadai Ágnes.

A párt alelnöke hangsúlyozta, arra kérnek mindenkit, hogy oltassa be magát a koronavírus ellen és természetesnek tartják, hogy minden magyar állampolgárnak jár az oltás. Ilyenkor nem számít a társadalombiztosítási jogviszony, csak és kizárólag az állampolgárság, de ez felvet néhány kérdést - tette hozzá a képviselő.

A politikus azt mondta a DK írásbeli kérdésében választ szeretne kapni arra, hogy hogyan regisztrálhatnak a határon túli magyarok, őket hol és milyen rend alapján oltják be, illetve mi az oltási sorrend?

A baloldal a járvány harmadik hulláma közben is azzal van elfoglalva, hogy támadja a védekezést, szembe fordítsa egymással a magyarokat és folytassa az oltásellenes kampányát - kommentálta a Fidesz szerdán közleményben a DK-s Vadai Ágnes sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

A kormánypárt szerint a baloldal továbbra is oltásellenes, mert tagjai folyamatosan lebeszélik az embereket a vakcinákról és bizonytalanságot keltenek.

"Azt a veszélyeztetett idős vagy beteg embert, aki miattuk nem fogadja el a felkínált oltást, életveszélybe sodorják. Emberek halhatnak meg Gyurcsányék oltásellenes nyilatkozatai miatt!" - hangsúlyozta közleményében a Fidesz.

(MTI)