Szabadságvesztésre ítélték az M3-ason két ember halálát okozó férfit

Jogerősen egy év tíz hónap végrehajtandó fogházbüntetést kapott az a román férfi, aki az M3-as autópályán figyelmetlenül vezetett, belehajtott az előtte haladó személykocsiba, és ezzel két ember halálát okozta - tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

Dobó Dénes közölte: a törvényszék ezzel helyben hagyta az első fokon eljáró Hajdúböszörményi Járásbíróság ítéletét, amelyben a férfit három évre a közúti járművezetéstől is eltiltották.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a 33 éves férfi 2018. május 25-én este az M3-as autópályán Budapest felől Nyíregyháza irányába közlekedett személygépkocsival. Az autópályán bekapcsolta a sebességtartó automata rendszert, a tempomatot, így folyamatosan 136 kilométer/órás sebességgel haladt a külső forgalmi sávban.

A rádióadások között keresgélt, amikor - az autópálya hajdú-bihari szakaszán - figyelmetlenül belehajtott egy előtte 90-95 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedő autóba. A baleset következtében a vétlen gépjármű hátsó ülésén utazó két ember életét vesztette - áll a közleményben.