Öt évet kapott a három ember halálát okozó kamionos

Öt év fogházra és öt év vezetéstől eltiltásra ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság azt a kamionost, aki három ember halálát okozta 2019 májusában Székelynél. A férfi május 28-án hajnalban a 4-es számú főúton közlekedett kamionjával Záhony irányából Nyíregyháza felé. Székelynél utolérte a Székely felé vezető útra balra indexelő sofőrt, aki a szembejövő forgalom miatt az általa vezetett kisbusszal a felezővonalhoz húzódva megállt.

A kamionos a fáradtsága miatt későn észlelte az előtte álló járművet, fékezett és kamionját jobbra kormányozta, hogy elkerülje a balesetet, de nem járt sikerrel és nekiütközött a kisbusz jobb hátuljának. Az ütközéstől a kisbusz átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött egy szemből szabályosan közlekedő teherautóval.

Az újabb ütközés visszalökte a kisbuszt a menetirány szerinti jobb oldali sávba, majd a füves útpadkán állt meg. A vétlen teherautó is átsodródott a jobb oldali sávba, majd nekiütközött a férfi kamionjának és a mögötte közlekedő újabb kisbusznak is. A baleset következtében az első kisbuszban utazó személyek közül hárman a helyszínen meghaltak, további három személy pedig maradandó sérüléseket szenvedett.

A sofőr már korábban is beismerte a bűnösségét. Arra hivatkozott, hogy stresszes munkanapja volt, és fáradt volt a baleset bekövetkeztekor. Azt mondta, hogy nem vette ki a pihenőidejét, mert időre vissza kellett érnie. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, de a sofőr és védője enyhébb büntetésért fellebbezett - írja a 24.hu.