Kilökte élettársát a mozgó autóból, a nő életveszélyes sérüléseket szenvedett

Két és fél év börtönre ítéltek kedden egy férfit, aki kilökte élettársát a mozgó autóból.

A vádlott 2018 őszén rendszeres munkavégzés céljából érkezett Ukrajnából Magyarországra, ahol később élettársi kapcsolatban élt egy nővel. Idővel egyre gyakoribbá váltak köztük a veszekedések, a vádlott féltékeny volt az asszonyra, többször bántalmazta is - írta honlapján az első fokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék.

Egy ilyen vita során 2019. október 7-én a sértett egy bögrét dobott a vádlott felé, aki ezután megütötte őt. Ekkor a nő a lányait hívta segítségül, akik felszólították a vádlottat, hogy távozzon a házból. Mielőtt a férfi elhagyta volna az ingatlant, magához vette a sértett 162 ezer forintját és az autójához indult. A nő - hogy visszaszerezze a pénzt - a lányaival együtt megpróbálta feltartóztatni a férfit. Amikor a járműhöz értek, a sértett bemászott az utastérbe, megütötte a vádlottat, és visszavette a pénzt. Ekkor a férfi beindította az autót, amelynek a jobb oldali ajtaja még nyitva volt, folyamatosan gyorsított, majd mellkason rúgva kilökte az asszonyt. A sértett súlyos sérüléseket szenvedett, közvetlen életveszélyes állapotba került.

A bíróság a vádlottat testi sértés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. Az ügyész súlyosításért és kiutasításért fellebbezett, a vádlott és védője pedig három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős.

(MTI)