Egy kővel agyonverte, majd feldarabolta újszülött gyermekét

A Nógrád Megyei Főügyészség 2019 januárjában emelt emberölés bűntette miatt vádat az ellen a három gyermekes nő ellen, aki élettársa és lakókörnyezete előtt is titkolt terhességét követően 2018. Újév napján egy pásztói híd alatt megszülte életképes csecsemőjét, majd őt fején súlyosan bántalmazta, melynek következtében az újszülött elhalálozott. Az elkövetéskor 34 éves nő a testet feldarabolta, azt a Kövicses patakba szórta, majd ismerőséhez távozott, ahol átöltözött - olvasható a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

A Balassagyarmati Törvényszék 2020. december 2-án kihirdetett ítéletével az elkövetőt bűnösnek mondta ki 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, amelyért őt 13 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a letartóztatásban lévő nő büntetése enyhítése céljából élt fellebbezéssel.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az anyai mivoltából kivetkőzött elkövetővel szemben az elsőfokú ítélet helyben hagyását indítványozta a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblánál.