Büntetőfeljelentést tesz és polgári pert indít két baloldali lap ellen Gulyás Gergely

"A baloldali média napról napra újabb és újabb határokat lép át a rágalmazásban. Korábban a hazugságáradat a közéleti kérdésekre korlátozódott, ma azonban a baloldal már köz- és magánélet között sem tesz különbséget." - írta közösségi oldalán a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az ezalenyeg.hu a címben még kérdésként, a cikkben már állításként fogalmazza meg, hogy Koncz Zsófia azért válik, mert Gulyás Gergellyel van viszonya. "Ugyanezt a “hírt” a másik baloldali propagandatermék, a Nyugati Fény tényként közli." - tette hozzá. 

Gulyás Gergely elmondása szerint Koncz Zsófiát mintegy tíz éve ismeri, kedveli, az édesapja halála utáni rendkívüli helytállásáért, az őszi időközi választáson elért győzelméért és választókerületét kiválóan szolgáló képviselői munkájáért nagyra becsüli. A miniszter azt állítja, soha nem volt viszonyuk, utoljára a tavalyi parlamenti ülésszak alatt - több mint másfél hónapja - az Országházban találkoztak. Házasságának megromlásáról nem tudott, válásáról a sajtóból értesül. "A cikk minden alapot nélkülöző hazug állítása durván megsérti Koncz Zsófia és férje magánélethez való jogát, valamint az én személyiségi jogaimat is." - hangsúlyozta bejegyzésében Gulyás Gergely.

Ahogyan a miniszter fogalmazozz "a baloldali sajtó hazugságözönében akár kézlegyintéssel is elintézhetnénk a még ma is ritka gátlástalanságot, de valójában a szélsőjobbot is keblére ölelő baloldal első számú online kampányújságáról van szó, amelynek csak Facebook hirdetésére 53 millió forintot költött a baloldal az önkormányzati választási kampányban."

Gulyás Gergely a (névtelen) cikkek szerzői ellen feljelentést tesz "aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt és személyiségi jogsértés miatt pedig polgári pert indít a két baloldali propagandalap ellen." A bíróság által megítélendő sérelemdíjat teljes egészében jótékonysági célra ajánlja fel valamely - Koncz Zsófia által megjelölt, a választókerületében működő - civil szervezet javára.