Bencsik: idén a bajba került vállalkozásokat támogassa a Szerencsejáték Zrt.!

Köztudomású, hogy a Szerencsejáték Zrt. a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft-n keresztül 2015 óta 8 milliárd forintot osztott szét különböző cégek és civil szervezetek között - írta közleményében Bencsik János. A független országgyűlési képviselő szerint ennek a pénznek több mint a negyede vándorolt "Fidesz-közeli szervezetekhez, NER-üzletemberekhez köthető alapítványokhoz, illetve a kormány kedvenc zenészeinek, művészeinek."

"Többszázmilliós támogatáshoz jutottak így például Rogán Cecília sportrendezvényei, a propagandaminszterhez köthető Truck Race Promotion Kft., ahogy a kormánypárti békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum mögött álló alapítvány is" - állítja Bencsik. Rogán és köre a Hvg számításai szerint együttesen közel 600 millió forint támogatásban részesültek 2015 óta - jegyezte meg.

"Eközben a koronavírus-járvány miatti lezárások vállalkozások ezreit sodorták a csőd szélére" - emelte ki a politikus. A Polgári Válasz szerint ők a további, államilag vezényelt eladósodás helyett azonnali és hatékony segítséget, vissza nem térítendő támogatásokat érdemelnek. Bencsik János határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, miszerint idén a Szerencsejáték Zrt. csak a járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került magyar kis- és közepes vállalkozásokat támogathassa az erre szánt forrásokból.

OS/MTI