A DK négypontos válságkezelő csomagot ajánl a kormánynak

"Lassan egy év is eltelik a járvány kezdete óta, az Orbán-kormány azonban ennyi idő alatt is képtelen volt a válságkezelésre és a bajba került magyar vállalkozások megsegítésére. Orbán Viktor még büszke is arra, hogy cserben hagyta a gazdaságot, hiszen lényegében elismerte, hogy nem volt, nincs és nem is lesz válságkezelés" - írta közleményében dr. Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke. Az ellenzéki párt azt követeli a kormánytól, hogy az hozzon létre egy koronavírus-segélyalapot. 

A DK 4 pontos válságkezelő csomagot ajánl a kormánynak:

1. Fizessék ki a koronavírus-segélyalapból a korlátozásokkal sújtott magyar kis- és középvállalkozások tavalyi bevételeinek 80%-át!

2. Fizessék ki a segélyalapból a járvány alatt elbocsájtott dolgozók bérének 80%-át!

3. Fizessék ki mindezeket visszamenőlegesen is, legalább tavaly novemberig visszamenőleg, hiszen a kormány közel egy éve késik a válságkezeléssel.

4. A válságkezelésre kapott rendkívüli uniós támogatást csak és kizárólag erre lehessen felhasználni, elég volt az oligarchamentésből és a lopásból!

"Tavaly márciusban még csak javasoltuk a koronavírus-segélyalap létrehozását, most már azonban követeljük, mert a magyarokat láthatóan egy éve cserben hagyja a kormány." - zárta közleményét dr. Molnár Csaba.

OS/MTI