„Meghaltok, most megdöglötök kutyák!” - láncfűrésszel akart bosszút állni a 19 éves fiú

Magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 19 éves férfival szemben, aki éjjel, bekapcsolt motoros láncfűrésszel akart bejutni a falujában lévő egyik házba, hogy az ott tartózkodó kiskorú fiút, akire haragudott, megkeresse.

Fotó: Illusztráció
A vádiratban foglaltak szerint az egyik Pápa környéki faluban élő fiatal férfi azért haragudott a fiúra, mert az a 13 éves húga iránt érdeklődött. Egy 2020. márciusi, késő esti italozás után pedig indulatai odáig ragadták, hogy röviddel éjfél után elhatározta, felkeresi a kiskorút, akiről tudta, hogy egy falubelijénél lakik.

A vádlott előbb azonban otthon magához vett egy motoros láncfűrészt, s azzal ment a sértett házához. A nyitott kerítéskapun át akadálytalanul bejutott az udvarba, majd bekapcsolta a fűrészt, s azzal próbálta kinyitni a ház bejárati ajtaját, melyen két vágást is ejtett, közben pedig azt kiabálta a házban tartózkodóknak, hogy „Meghaltok, most megdöglötök kutyák!”.

A házban ezalatt hárman tartózkodtak, köztük az ingatlan tulajdonosa, illetve a kiskorú fiú, akik a láncfűrész hangjára, valamint a vádlott kiabálására felébredtek és az ajtóhoz mentek, de attól tartva, hogy a fűrésztől bántódásuk esik, nem nyitották ki.

A vádlott, minthogy a fűrész segítségével nem tudott bejutni, azt letette a földre, s vállal törte be a bejárati ajtót, melynek következtében bejutott a lakásba, ahol azonban a két férfi és a kiskorú fiú lefogta.   

A történteket az elkövető közelben lakó édesanyja meghallotta, és a sértett házához ment, majd fiával együtt távozott a helyszínről.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és az elkövetővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak - olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleményében.