Korózs szerint uzsorásként számol a Fidesz

"Az adóemelés fideszes kormánya a válság idején újabb teherrel sújtja az embereket! A katás vállalkozások büntetőadója után most az egészségügyi szolgáltatási járulékot emelték: azoknak, akiknek nincs munkajogviszonyuk, vagy hallgatói jogviszonyuk, a korábbi 7710 forint helyett már, havi 8000 forintot kell fizetniük. Gyalázat, hogy a luxusjachtozós, helikopterezős Fidesz még a munkanélküli embereket is tovább sarcolja!" - olvasható a a Népjóléti bizottság elnökének az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében.

Korózs Lajos szerint a Fidesz "hitvány uzsorásként számol". A járulékemelésnél ugyanis 3,8 százalékos inflációra hivatkoznak, de amikor a nyugdíjakat emelték, akkor csak 3 százalékot vettek alapul - jegyezte meg a szocialista politikus, hozzátéve: "ugyanígy nyerészkednek akkor is, amikor az autópálya-díjakat vagy a postai tarifákat drágítják!"

Korózs úgy véli, "jelenleg embertelen, uzsorás kormánya van az országnak: ha behajtani kell, magasabb inflációra hivatkoznak, de ha a nyugdíjemelésről van szó, akkor kisebb pénzromlással számolnak"

A Magyar Szocialista Párt szerint a biztos megélhetés mindenkinek jár. "Szégyellje magát az uzsorás Fidesz-rezsim, hogy azokat sarcolja, akik a leginkább nélkülöznek!" - zárta közleményét a Népjóléti bizottság elnöke.

(OS)