Így győzné le Jakab Péter Orbán Viktort

A Jobbik elnöke január 25-én jelentette be, hogy ringbe száll az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért az előválasztáson. 

Jakab Péter az első ellenzéki vezető, aki jelezte, hogy indulna miniszterelnök-jelöltségért. A Blikknek adott interjújában ezzel kapcsolatban elmondta sok mindenről kell egyeztetni az ellenzéki pártokkal, viszont a miniszterelnök-jelöltek személye nincs ezek között. Az egyeztetést a választók fogják elvégezni az előválasztáson akkor, amikor kijelölik, ki legyen az a közös miniszterelnök-jelölt, aki mögé mindenkinek be kell állnia.

A Jobbik elnöke arra a kérdésre válaszolva, hogy miért indul a megmérettetésen elmondta: azt ígérte a választóinak, hogy egy jobb Magyarországot fognak teremteni annál, mint ami az elmúlt 30 évben volt. 

"Ha nem indulnék el az előválasztáson, akkor ez csak üres ígéret lenne, amit magam sem veszek komolyan. Azért indulok, hogy az ígéreteket valóra is tudjam váltani. Érzek magamban ehhez erőt, elszántságot, tüzet." - magyarázta. Miután nem volt részese az elmúlt 30 évnek, nem is fél szembenézni vele - tette hozzá. Szerinte ez a garanciája annak, hogy végre lesz Magyarországon rendszerváltás, lesz elszámoltatás. "Csak a választók felé vagyok elkötelezve. Nekik 30 évvel ezelőtt szabadságot és jólétet ígértek, helyette szegénységet és félelmet kaptak. Ránk vár a feladat, hogy a 30 éves ígéretet teljesítsük. Megtehette volna ezt előttünk más is. Nem tette meg. Magad uram, ha szolgád nincs. Most mi jövünk." - jelentette ki Jakab.

Hogy szavazna-e rá egy DK-s vagy MSZP-s, vagy akár egy volt fideszes arról az ellenzéki politikusnak az a véleménye, hogy jólétre mindenkinek szüksége van, függetlenül attól, hogy egyébként melyik párttal szimpatizál. Ha valaki hitelesen képviseli az embereket, az elnyerheti a szavazatukat is párhovatartozástól függetlenül - jegyezte meg.

"A Jobbik elnökeként is azt hirdetem, ne azt keressük, ami elválaszt, hanem azt, ami összeköt. Talán mondhatom, mi jobbikosok jöttünk a legmesszebbről az ellenzéki összefogásba. Azért érhettünk ide, mert képesek voltunk változni. A változás képessége tesz bennünket alkalmassá arra, hogy hidakat építsünk más pártok szavazói felé is, akik jobb életet szeretnének. " - mondta az interjúban.

Szerinte hitelességgel, őszinteséggel, bátorsággal le tudná győzni Orbán Viktort. "A bátran, szemtől szembe kimondott őszinte szónak hatalmas ereje van. Nem azért, mert a szavak megrengetik a miniszterelnököt, hanem azért, mert a kemény, őszinte szó ébreszti, bátorítja a nemzetet, hogy szembeszálljon a saját elnyomójával. Orbánt nem én fogom egymagamban legyőzni, hanem a nép fogja azt megtenni. Ahogy mondani szoktam, helyettetek nem győzhetek, veletek viszont igen." - emelte ki.

Végezetül a Blikk azon kérdésére, ha nem ő nyerné az előválasztást, beállna-e a győztes mögé, legyen az Dobrev Klára DK-s politikus Jakab Péter a következőket válaszolta: "Az előválasztáson nincsenek apróbetűs részek. Aki megnyeri az előválasztást, azt kell támogatni. Bízom a nép bölcsességében, amely képes eldönteni, kivel lehet legyőzni Orbánt, és ki az, aki képes utána végrehajtani a közös kormányprogramot is."