Egy katolikus pap szerint nincsenek homoszexuális emberek

Miért vállalkozott egy katolikus pap „comig outra”? Mik azok a gondolatok, amelyek legbelül vannak benne és most feltárja nekünk? Egyáltalán mit gondol arról, hogy vannak-e homoszexuális emberek? Ezeket a témákat is érintette Tokodi Laci atya vlogjában.

A Prédikátor Testvérek Rendjéhez tartozik Tokodi Laci atya, amely egy római katolikus szerzetesrend. A Prédikátorok vlogon pedig izgalmas témákat dolgoz fel videó formájában. Ezúttal a homoszexualitás és heteroszexualitás kérdéskörét járta körbe a Teremtés könyvének soraira alapozva gondolatait - írta a 777blog.

„Isten mindegyikünket a saját képére és hasonlatosságára teremtett meg. Férfinak és nőnek alkotott és arra teremtett, hogy szeressünk. Olyat csináljunk, mint amilyet Ő. Hiszen Ő Isten, a szeretet. Férfiként és nőként képesek vagyunk arra, hogy szeretetben egyesüljünk, és ez a szeretet termékeny legyen, azaz egy új életnek biztosítson lehetőséget. Azonban ugyanúgy, ahogy Ádámhoz és Évához odalépett az Édenkertben a kígyó és megkísértette őket, odaléphet hozzánk is és azt súghatja a fülünkbe, hogy „Figyelj csak, te nem is vagy olyan, mint az Isten. Te más vagy. Neked még valami hiányzik, de én segítek neked és elvezetlek a boldogságra. Segítek neked felfedezni a valódi önmagadat, csak hallgass rám és olyan lehetsz végre, mint Isten!” Amikor az ember ilyet hall, akkor elbizonytalanodik, hogy „ki is vagyok én”? Sok olyan élethelyzet adódhat, hogy az ördög kihasználja a lehetőségeket és a fülünkbe súghat ilyen, és ehhez hasonló dolgokat.” - mondta a katolikus pap.

Laci atya a továbbiakban a családon belüli anyai és apai szerepekre is kitért, hogy milyen rossz példák lehetnek, amelyek elbizonytalanítanak minket saját szerepünket tekintve, hogy miért is vagyunk másak, mint a többiek.

„Előfordulhat nemi erőszak, pedofília. Lehet a családon belül, vagy azon kívül is, esetleg iskolában. Nagyon sok olyan helyzet lehet tehát, amely alkalmat ad arra, hogy az ördög a fülünkbe súgja azt, hogy te nem is vagy az, aki vagy. Neked meg kell változnod. Elbizonytalanít abban, hogy kik is vagyunk valójában. De az is lehet, hogy nem mások bűne sodor minket rossz irányba, hanem mi magunk lépünk rá egy rossz útra. Például elkezdünk pornót nézni. Ez pedig lehetőséget biztosít arra, hogy bennünk átalakuljon mindaz, amelyet a Jóisten a teremtésben lefektetett. Az, hogy ki az ember? Mi a szexualitás? Milyen célt szolgál? És feltesszük magunknak a kérdést, hogy biztos így kell ezt csinálni? Nem lehet úgy, hogy férfi a férfival, nő a nővel?” - magyarázta.

Ezt követően Laci atya hangsúlyozta, hogy nem így van, mert az ördög mindig hazudik. Mindannyian Isten képére és hasonlatosságára teremtett emberek vagyunk, akiket férfinak és nőnek alkotott. Arra lettünk teremtve, hogy a férfi és nő szeretetközösségét alkossuk, amely új életnek adhat otthont.

Állítása szerint „nincsenek tehát homoszexuális emberek, csak olyanok, akik azt gondolják magukról, hogy homoszexuálisok. Mindenki heteroszexuálisnak lett alkotva, ez a génjeinkben van.

Nincs homoszexuális gén, ez biológia, ami bizonyított. Az erről szóló kutatás ezen a linken elérhető. Előfordulhat, hogy valaki elkezd máshogy gondolkodni. Ekkor egy dolgot kell tenni, megváltoztatni a gondolkodást, azaz meg kell térni. A valósággal megegyező dolgokat kell gondolni.”