Bencsik odaszúrt a Fidesznek

Bencsik János a járvány kitörése óta számos alkalommal fordult egészségügyi témákban Kásler Miklós miniszterhez: "sokszor fogalmaztam meg kemény kritikát, de mindig korrekt módon, a hivatalt illető tisztelet megadásával, valós problémákra ráirányítva a figyelmet." - írta közösségi oldalán.

A független parlamenti képviselő szerint Kásler helyett ezekre rendszerint Rétvári Bence államtitkár szokott válaszolni, "aki irományát egy visszatérő, gyalázkodó hangvételű, hazugságokkal teletűzdelt bekezdéssel zárja."

Bencsik bejegyzésében idézte a teljes bekezdést:

"A baloldalra sajnos nem lehet számítani a vírus elleni védekezés során. Tavasszal nem szavazták meg a gyors döntéseket lehetővé tevő törvényjavaslatot a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, nem szavazták meg azt a törvény sem, amely lehetővé tette, hogy családok tízezrei a veszélyhelyzet megszűntével is tovább részesülhessenek a könnyítésekben. Nyáron nem támogatták a hitelmoratórium fenntartását, a családvédelmi támogatások valamint a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások meghosszabbítását. Ősszel nem szavazták meg a szigorúbb bírságolási szabályokat sem. Télen az oltással kapcsolatban törekedtek elbizonytalanítani az embereket. A baloldal az együttműködés helyett álhíreket gyártott, kamuvideót forgatott, és az híresztelte, hogy nem ülésezik a Parlament. Az egyéni politikai céljaik fontosabbak voltak a közös nemzeti védekezés sikerénél, tetteikért felelősséget nem vállalnak, mind a mai napig a kamuvideós Korózs Lajos az elnöke az egészségüggyel foglalkozó bizottságnak."

A képviselő megjegyezte: mivel továbbra is rendszeres "levelezésben" áll "Rétvári államtitkár úrral", mostantól minden hivatalos levelét (témától függetlenül) az alábbi bekezdéssel fogja kiegészíteni:

"A Fidesz-KDNP kormány cserben hagyta magyar emberek millióit. A járványhelyzetet kihasználva Önök felfoghatatlan összegeket juttattak gazdasági holdudvaruknak, és még olyan - egyébként támogatható - célokra is sikerült az offshore gazdagodás megalapozott gyanúját ráhúzniuk, mint a lélegeztetőgépek beszerzése. Ahelyett, hogy a bajba került magyar vállalkozásoknak és családoknak segítettek volna, továbbra is stadionokat, Belgrád-Budapest vasútvonalat építenek, valamint látvány- és presztízsberuházásokra költik a magyar emberek adóforintjait. Miközben a turizmus-vendéglátásban és szórakoztatóiparban dolgozók tönkremennek, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István luxusszállodáinak milliárdos állami támogatásokat kapnak. Miközben a kávézók, éttermek, kocsmák, koncertek, uszodák, konditermek és szórakozóhelyek zárva kell tartsanak, a NER-kaszinókra nem érvényesek a korlátozások. Önök elmulasztották időben tájékoztatni a magyar polgárokat a rendelkezésre álló oltóanyagok működéséről, hatásosságáról és biztonságosságáról, ezáltal teret engedtek a legvadabb összeesküvés-elméleteknek, álhíreknek és áltudományos fejtegetéseknek, amelyek milliónyi honfitársunkat bizonytalanították el. A kormányzati tájékoztatásra szánt pénzeket arra használták, hogy az Önökkel egyet nem értők ellen lejáratókampányokat folytassanak. Világkuriózumként aktívan támogatták egy oltásellenes párt megalakulását is, hogy azt saját politikai céljaikra használhassák fel a 2022-es országgyűlési választásokon. Önök ahelyett, hogy plusz forrásokkal támogatták volna a járvány alatt többletterheket viselő önkormányzatokat, súlyosan diszkriminálták a nem kormánypárti vezetésű települések lakóit, olyan mértékű forráselvonást hajtva végre, amely számos várost és falut sodort a működőképessége határára."