Az Európai Baloldal Karácsony Gergelyt bírálja

Az Európai Baloldal felháborítónak tartja, hogy az új városvezetés 29 millió forint jutalmat osztott ki önkormányzati tanácsadóknak.

"Ahogy annak idején elítéltük Tarlós István fideszes főpolgármester jutalomosztogatását, most Karácsony Gergelyét is bíráljuk." - írták közleményükben.

Szerintük ezen összegeket inkább a szegényekre kellett volna költeni, semmint a szegénységgel foglalkozó tanácsadók akár 800 ezer forintos fizetésének karácsonyi megduplázására, amely teljességgel elhitelteleníti ezen politikusokat.

Ez fokozottan érvényes olyan időszakra, amikor telente több száz honfitársunk hal meg a hideg időjárás miatt, amely jelzi a hazai kapitalizmus totális csődjét - tették hozzá.

"Orbán korrupt rendszere csak olyan szociálisan érzékeny és szolidáris politikusokkal váltható le, akik valóban komolyan gondolják, hogy a megszorításokat nem a szegényekkel, hanem önmagukkal kezdik." - hangsúlyozták.

A humánus, baloldali koncepció hiánya nem csak a Jobbikkal való összefogásban, de a menekültellenességben és most a milliós jutalmakban is kifejeződik azon politikai körben, amely nem érdemli ki a baloldali jelzőt - áll a párt közleményében.

Szerintük elítélendő, hogy "a fasiszta kormánymédia rendszeresen, sulykolva, tévesen és szándékosan megtévesztő módon a "baloldali" kifejezéssel hivatkozik a neoliberális politikusokra."

(OS)