A Nézőpont intézet szerint Gyurcsány inkább taszítja, mint vonzza a fiatalokat

Gyurcsány Ferenc "inkább taszítja, mint vonzza a fiatalokat" - közölte a Nézőpont Intézet a Facebook-oldalán a Medián legfrissebb közvélemény-kutatásának eredményei kapcsán.

A Nézőpont azt írta, hogy a Medián számai is megerősítik: "a baloldali közös lista miatt szavazatokat veszít az ellenzék".

Hozzátették: "a baloldali kutatócégekhez sorolt Medián, akarva-akaratlan, elismerte" legfrissebb publikációjában, hogy a 30 év alatti fiatalok körében a baloldali közös lista mintegy 240 ezer szavazó elfordulását hozta az ellenzéktől.

A Nézőpont közlése szerint a Medián ugyanis azt mutatta ki, hogy a 30 év alattiak körében a Fidesz 22 százalékon áll, s "a Kétfarkú Kutya Párt beérte, a Jobbik és a Momentum pedig meg is előzte".

Ezek alapján a Jobbik és a Momentum - a Medián szerint - legalább 23-23 százalékon áll a fiatalok körében, a DK, MSZP és az LMP számára pedig így maximum összesen 10 százalékos támogatottság marad - írták.

A Nézőpont szerint mindez a baloldali közös lista pártjainak 56 százalékos támogatottságát jelenti, míg a Medián a baloldal közös listájánál csak 41 százalékos szimpátiát mért.

Ezek alapján a Gyurcsánnyal való összefogás a Medián szerint 15 százalékpontos csökkenést hozott a baloldalnak, s ez 240 ezer fiatalnak feleltethető meg - állapította meg a Nézőpont Intézet.