Varga Judit: Kiderült, "ki az úr a háznál" az ellenzék soraiban

"Ha eddig bárkinek kétségei lettek volna afelől, hogy az ellenzék soraiban ki az úr a háznál, az tegnap eligazítást kapott Gyurcsány Ferenc 14 pontos “adventi” Facebook posztjában. Egyértelművé vált, hogy az ellenzéki szivárványkoalíciónak egyszemélyben ugyanaz a forgatókönyvírója, rendezője és a főszereplője is." - írta közösségi oldalán Varga Judit. 

Az igazságügyi miniszter szerint "egészen bődületes megállapítások/tervek/ígéretek szerepeltek a gyurcsányi politikai krédóban", melyeket ő is pontokba szedett:

"1. Gyurcsány szerint az ellenzéki pártok demokráciáról és jogállamról alkotott világképe egységes. Jó tudni, hogy ma már a Momentumnak, a Jobbiknak és az LMP-nek is a 2006-os őszi események politikai irányítója a jogállami iránytű és a követendő példa demokrácia terén. Vajon az ellenzéki szavazóknak is? 

2. Ugyan virágnyelven íródott, de az ellenzéki pártvezetők számára világos üzenetet hordoz a poszt: lehet itt demokratikus versengést játszani, lehet előválasztásokat tartani, de végül úgyis a Gyurcsány család mondja meg, hogy ki lesz a jelölt, aki mögé mindenki felsorakozhat.

3. És igen, azt is megtudhatjuk, hogy a Gyurcsány-lista győzelme esetén a jog és az erkölcs győzedelmeskedhet a bűn felett...

4. A szerző arról is biztosít mindenkit, hogy hatalomra kerülése esetén talpra állítja a gazdaságot, helyrehozza az egészségügy és az oktatás minden problémáját és a nyugdíjasoknak is Kánaánt hoz. Igen ő írja ezt, akinek a kormányzása idején hazánk éltanulóból gazdasási sereghajtó lett a térségben. Igen ő, aki vizitdíjat vezetett be miniszterelnökként. Igen ő, akinek a regnálása alatt százmilliárdokat vontak ki mind az oktatásból, mind az egészségügyből, valamint elvettek egyhavi bért a pedagógusoktól, több száz település iskoláját zárták be és több ezer pedagógust tettek utcára. Igen, ez az a Gyurcsány, aki megszavazta a 13. havi nyugdíj eltörlését.

5. Hogy az ellenzék valódi ura tényleg nem ismer gátakat és semmitől nincs szégyenérzete, azt jól bizonyítja, hogy most már ő akarja megvédeni a határon túli magyarságot. Az a politikus, aki miniszterelnökként elárulva sok millió külhoni magyar testvérünket gyűlöletkampányt folytatott “23 millió románozva”. "

Végezetül megjegyezte: "Mindent összevetve hasznosak ezek a gyurcsányi eligazítások. Egyrészt az ellenzéki térfélen mindenki megtudja, hol is a pontos helye, másrészt rávilágítanak arra, hogy milyen két világ között választhatunk majd 2022-ben. "