Online aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk: kerüljön vissza a börtönbe a Deák téri gyilkosság gyanúsítottja

Vérlázítónak tartja a Mi Hazánk, hogy a bíróság máris szabadon engedte J. Marcellt, aki a Deák téri gyilkosság egyik áldozatát a földön fekve rugdosta, miközben a magyar fiatal haldokolt. Kevesebb mint hét hónapot kellett csak börtönben töltenie, így míg az áldozatok családja a temetőben, az egyik elkövető otthon karácsonyozhat - írta közleményében Dúró Dóra.

A jogalkotásban és a jogalkalmazásban is nagyobb szigorra van szükség a Mi Hazánk szerint: ilyen esetekben ki kellene zárni, hogy a jogerős ítélet megszületéséig szabadlábra lehessen helyezni az elkövetőket. A rendőrség és a bíróság azonban nem velük szemben, hanem a Mi Hazánk áldozatokra emlékező vezetőivel és szimpatizánsaival szemben jár el vasszigorral: fejenként százezres nagyságrendű bírságokat szabtak ki ránk azért, mert emlékezni mertünk a brutális kegyetlenséggel meggyilkolt magyar fiatalokra - jegyezte meg a párt elnökhelyettese.

Dúró Dóra arra is kitért, hogy a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely demonstrációt tartott a fiatalokért, most pedig online aláírásgyűjtéssel is nyomást gyakorlunk a kormányra és a bíróságra.

(OS)