Gulyás Gergely nem finomkodott, amikor az ellenzéki koalícióról kérdezték

Az "elvtelenség koalíciója" jött létre az ellenzéki oldalon, hiszen a formálódó összefogásban alig vesz részt olyan párt, amely korábban ne zárta volna ki kategorikusan a másikkal való együttműködést - fogalmazott kérdésekre adott válaszaiban keddi online sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Példaként említette a Jobbikot, amely kifejezetten Gyurcsány Ferenccel szemben jött létre, most pedig az "ő kenyerét eszik" és szerinte ugyanez igaz a Momentumra is.

Kiemelte, a "szélsőjobboldaltól a szélsőbaloldalig" tartó koalíció nyilvánvalóan alkalmatlan az ország kormányzására, egyetlen közös céljuk a hatalom megszerzése. Gulyás Gergely szerint az ellenzéki együttműködésnek semmilyen elvi alapja nincs, a kormány minden eredményének elutasítása pedig aligha lehet sikeres, ezért hatalomra kerülésüknek az ország inná meg a levét.

A miniszter megjegyezte, legfeljebb viccként értékelhető, hogy a "rablóprivatizáció" idején "pártállami kapcsolatait latba vetve" multimilliárdossá vált Gyurcsány Ferencnek, a magyar politika "legkorruptabb figurájának" listájára csak a korrupcióval szembeni fellépést hangoztatva lehet felkerülni. Gulyás Gergely szerint ez ahhoz hasonlítható, mintha a rabló a magántulajdon szentségét hirdetné a "rabolt holmi tetején".

(MTI)