Elfogták a kegyetlen budapesti stricit

Személyi szabadság megsértése, kitartottság, kerítés, szexuális erőszak, prostitúció elősegítése és súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy férfit a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A budapesti J. István idén ősszel a közösségi médián keresztül ismerkedett meg egy 27 éves Heves megyei nővel, akivel üzenetváltások után találkozott is - írták.

A gyanúsított arra akarta rávenni a nőt, hogy regisztrálják egy szexuális szolgáltatásokat hirdető weboldalra. Mivel az áldozat nem működött együtt vele, a férfi nem engedte ki a lakásból, azzal fenyegette, hogy megöli a családját, majd megerőszakolta.

Az áldozatnak később anyagi ellenszolgáltatásért kellett emberekkel lefeküdnie. A férfi elvette a pénzét, folyamatosan fenyegette, esetenként megverte és fojtogatta a nőt, aki nélküle nem mehetett sehova.

A sértett végül a családtagjaitól kért segítséget, akik december 21-én fordultak a rendőrséghez. A bejelentés napján megtalálták a prostitúcióra kényszerített nőt egy erzsébetvárosi lakásban. A rendőrök a 34 éves J. Istvánt elfogták, és kezdeményezték letartóztatását.

(MTI)