Dúró Dóra elmondta, szerintük miért nincs szükség az EU-tagságra

A Mi Hazánk az egyetlen párt, amelyik népszavazást tartana Magyarország EU-tagságáról.

"Most ugyan félig-meddig meghátrálni látszik az Unió, de biztosak lehetünk benne, hogy hosszú távú célja továbbra is a nemzetállamok szuverenitásának felszámolása, kontinensünk feladása a migráció és a genderlobbi előtt. Nem lehetünk bevándorlóország, és az LMBTQP áldozatai sem! A vétó lehetőségével élni helyes döntés lett volna, azt már sokkal korábban, például a románok feltétel nélküli EU-csatlakozásánál, vagy Szerbia tagjelölti státuszának megadásánál is kellett volna alkalmazni." - írta Dúró Dóra.

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese szerint gazdaságilag sem indokolható az unióhoz tartozás, hiszen nemrég egy azonnali kérdésére válaszul elárulta Orbán Viktor az EU-tagság mérlegét: "Magyarország éves szinten nettó 4,1 milliárd eurót kap az Uniótól, a hazánkban tevékenykedő, többségében német cégek viszont 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból. Hazánk tehát az EU nettó ráfizetője, szemben például a németekkel…" - fogalmazott a képviselő.

Dúró Dóra úgy véli, Magyarországnak mindezek miatt fel kell készülnie az Unión kívüli életre ( szerinte erre reálisan 2030-tól kerülhet sor), s erről a belépéshez hasonlóan népszavazáson kell döntsön a magyar társadalom, "még ha azt az Alaptörvény, illetve Orbán Viktor jelenleg nem is engedi."

(OS)