Donáth: A Fidesz magát sem tudja megvédeni, nemhogy Magyarországot

 "A Fidesz évek óta harcol a világgal azt állítva, hogy védi Magyarországot, védi a magyar érdekeket. Számtalanszor lelepleztük őket, hogy valójában csak magukat védik, egész pontosan a közpénzek elszikkasztásának rendszerét. Most az is kiderült, hogy valójában magukat sem képesek megvédeni. A legbefolyásosabb európai parlamenti képviselőjük bukott bele egy olyan botrányba, amit a Fidesz által uralt titkosszolgálatoknak meg kellett volna akadályozniuk." - írta közösségi oldalán Donáth Anna.

A Momentum EP-képviselője megjegyezte: "Nem, nem arról van szó, hogy el kellene tudniuk tussolni, hanem arról, hogy képesnek kell lenniük felmérni a zsarolhatóságát Magyarország egyik legbefolyásosabb képviselőjének és erről informálni a döntéshozókat. Hiszen egy külföldi titkosszolgálat által zsarolható politikus veszélyt jelent hazánkra."

"Ehhez képest a külföldön dolgozó magyar diplomaták és egyéb fontos emberek ügyeiben is illetékes Információs Hivatal irányítója, Szijjártó Péter bevallása szerint a sajtóból értesült Szájer József drogos orgiabotrányáról és a fejleményekről. A külügyminiszter vagy nem mond igazat ezügyben, vagy rövid idő alatt a minisztérium után az alá tartozó titkosszolgálatot is lezüllesztette." - tette hozzá.

A Facebookon közzétett bejegyzésében Donáth Anna emlékeztet: "Nem ez az első ilyen eset, hogy a Fidesz által irányított titkosszolgálat nem képes azonosítani egy Magyarországot képviselő személyt, aki zsarolhatósága miatt veszélyt jelent az ország érdekeire. Kaleta Gábort 2019-ben buktatták le gyermekpornográf anyagok birtoklása miatt, de nem a magyar, hanem külföldi bűnüldöző szervek." 

"Csak remélni tudjuk, hogy Magyarországgal ellenséges országok erre nem jöttek rá előbb és használták ki a lehetőséget." - jegyezte meg.

A Momentum képviselője végezetül azt írta: "Most azzal bukott le a Fidesz, hogy nem csak Magyarország, de még a saját pártérdekeit sem képes megvédeni külföldön. Borkai Zsolt magányachtos orgiabulija és az abból következő önkormányzati választási vereségeknek köszönhetően kiderült, hogy ezek a botrányok igenis képesek politikai változásokat előidézni Magyarországon. Ezek után hagyni, hogy a Fidesz egyik alapítója, legfontosabb politikusa keresztény-konzervatív ideológiát hirdetve drogos orgiákra járjon titokban, azt mutatja, hogy elvesztették a kontrollt nem csak az ország, de saját védelmük felett is."