A magyarok tartják saját országukat a leginkább kisebbségellenesnek

Óriásit esett vissza Magyarország az OECD azon listáján, ami azt mérte fel, hogy a helybeliek szerint mennyire jó náluk valamilyen jellemző kisebbséghez tartozóként élni - írta a Szabad Európa.

Egészen pontosan alábbi lista azokat mutatja, akik szerint az az ő településükön jó élniük: az etnikai kisebbségekhez tartozóknak, a melegeknek és a bevándorlóknak is.

A lista tehát azon válaszadók arányát mutatja, akik szerint mindhárom csoportnak jó körülményeket biztosít a válaszadó környezete.

Ez alapján 2008-ban Magyarországon még úgy érezték a válaszolók, hogy az OECD-átlagnál jobb körülményeket biztosítunk. 2018-ra viszont az összes vizsgált ország közül már Magyarország szerepelt a legrosszabbul.

Átlagosan is csökkent egy kissé a vizsgált arány, de országonként nagyon különbözhetnek a folyamatok. Fontos azt is megjegyezni, hogy ez nem az adott kisebbségek tényleges tapasztalatain alapul, hanem a válaszadók értékelésén.

„Copyright (c) 2020. RFE/RL, Inc. Az újraközlést engedélyezte: Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.”