A közös képviselő közel 18 millió forintot sikkasztott el

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki három székesfehérvári társasház közös képviselőjeként a rábízott bakszámlákról közel 18 millió forintot tulajdonított el.

A vádirat szerint a férfi önállóan rendelkezett a társasházak bankszámlája felett. A vádlott az egyik társasház tudta és beleegyezése nélkül a rábízott bankszámláról 2014 és 2017 között jogtalanul eltulajdonított közel nyolc millió forintot úgy, hogy a társasház bankszámlájáról más társasházak bankszámlájára utalt át összegeket. Ezt később készpénzben felvette, illetve közvetlenül a társasház számlájáról vette fel a pénzt, vagy a saját nevén lévő bankszámlára utalta át a társasház vagyonát képező, rábízott összegeket.

Amikor a társasház közgyűlése nem fogadta el a vádlott által benyújtott 2016. évre vonatkozó beszámolót, a vádlott azért, hogy a sikkasztást leplezze, egy hamis, a pénzintézet nevében kiállított bankszámla kivonatot nyújtott át a számvizsgáló bizottságnak, amellyel a hamis okiratot felhasználta.

A vádlott hasonló módszerrel még két társasháztól sikkasztott 2014 és 2018 között mintegy hat millió forintot, illetve 2009 és 2017 között mintegy négy millió forintot.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől, valamint a közös képviselői foglalkozástól való eltiltást indítványozott.

(ügyészség.hu)