Tapasztalat nélküli segédápolókat toboroznak Budapesten

Az egyik legnagyobb budapesti kórházba már szó szerint bárkit felvesznek - szúrta ki Bencsik János. "Az se baj, ha az illető életében egy napot nem foglalkozott ápolással, a betegellátásban szerzett tapasztalat ugyanis csak előny, nem feltétel." - írta Facebook-oldalán a független országgyűlési képviselő.

A magyar kormánynak fél éve volt felkészülni a második hullámra, és ez idő alatt annyit sikerült elérni, hogy aranyáron vásároltak 16 ezer lélegeztetőgépet, amelyeknek az üzembe helyezésére sincs elég személyzet, és már most nem győzik tovább ajándékozni őket. Az orvosoknak sikerült úgy fizetést emelni, hogy háromnegyedük kizártnak tartja, hogy ilyen feltételekkel aláírja a szerződését. Az egészségügyi szakdolgozók ennek már csak a töredékét kapják, a szociális munkások pedig konkrétan semmit - jegyezte meg.

"De szerencsére jutott vadászati világkiállításra 50️ milliárd, hajdúnánási motoGP pályára 6️5 milliárd, Mészáros Lőrinc mátrai erőművének kivásárlására 75 milliárd, csepeli atlétikai stadionra 7️5 milliárd, és a sort hosszan lehetne folytatni" - folytatta.

Hozátette: eközben az állami ellátórendszer gyakorlatilag összeomlott, az elvégzett tesztek eredményére többet kell várni, mint amennyi az előírt karantén. Kontaktkutatás rég nincs, és a szabályokat is csak ott szükséges betartani, amely rendezvények kívül esnek a miniszterelnök személyes érdeklődési körén - olvasható Bencsik posztjában.