Szabó Tímea: foglalják az alaptörvénybe azt is, hogy Orbán Viktor férfi, Mészáros Lőrinc férfi

Mint ismeretes, Varga Judit igazságügyi miniszter benyújtotta az alaptörvény kilencedik módosítására irányuló javaslatot.

Az alaptörvény házasság és család intézményéről szóló L cikkébe beleírnák, hogy az anya nő, az apa férfi. Ezen felül alkotmányos szinten mondanák ki, hogy közpénz az állam bevétele, kiadása és követelése.

Szabó Tímea a fentiekre hivatkozva módosító javaslatot nyújtott be, mely szerint az alaptörvénybe kellene foglalni: Orbán Viktor férfi. Mészáros Lőrinc férfi.

"Szerintem jó ezt is tisztázni. Ne csak azt mondjuk ki, hogy az anya nő, az apa meg férfi. Biztos, ami biztos, pontosítsuk a fentit is, nehogy aztán valami sorosbérenclibernyák idejöjjön nekem, azt' még ezt is megkérdőjelezze!" - írta közösségi oldalán a Párbeszéd frakcióvezetője.

Ezenkívül azt javasolja a kormánypártoknak, "ne vacakoljanak a közpénzek ellopásával már annyit, hogy kamu Fidesz-alapítványokon keresztül akarják ezeket ezermilliárdos tételben elrabolni, ezt is megkönnyítem nekik egy másik módosító indítvánnyal: „Orbán Viktor strómanjai és házi oligarchái vagyona a Szent Korona oltalma alá helyeztetik.” "