Parászka Boróka: Ez nem szakszerűtlen kormányzás, ez hideg, számító kormányzás

Parászka Boróka, a Marosvásárhelyi Rádió erdélyi újságírója Facebook-oldalán fejtette ki véleményét a magyar kormány járvány elleni védekezéséről, családpolitikájáról, kormányzásáról.

"Hónapokon át ködösíteni a járvánnyal kapcsolatban, egymásnak ugrasztani a maszkviselőket, a nem maszkviselőket, a nyaralókat, az otthon maradókat, a veszélyeztetett korúakat és a kevésbé veszélyeztetett korúakat, az otthonról dolgozókat és a bejárókat."

"Hónapokon át hergelni a családban élőket, a nem családban élőket, a sokgyermekeseket, a gyermekteleneket, a nőket, a férfiakat, a heteroszexuálisokat, a homoszexuálisokat."

"Végül elfogadni a járványról, az örökbefogadásról, a családról szóló jogszabályokat és alkotmánymódosítást úgy, hogy a saláta között ott legyen a választási törvény módosítása nem egyszerűen terelés, a kertek alatt előkészített választási csalás, erőkoncentráció, a többpártrendszer leépítése, a demokratikus döntéshozás bármilyen szintű ellehetetlenítése. Ez az önkény bejelentése. Azé az önkényé, amelyet szisztematikusan gerjesztett gyűlölet, az önfelszámoló társadalom tart fent és igazol, miközben tagjai egymás ellen hadakoznak, és egymáson töltik ki azt a dühöt, elégedetlenséget, és bosszút, amit a kormányukkal szemben éreznek. Ez nem elégtelen kormányzás. Ez nem szakszerűtlen kormányzás. Ez hideg, számító kormányzás. Ördögi - mondanám - ha nem lenne nagyonis emberi, és nem lennének nagyon is tragikus példák rá, milyen, amikor a hatalom az emberekben lévő gyűlölettel kalkulál." - olvasható Parászka Boróka rövid elemzésében