Nem fogta vissza magát Donáth Anna Orbán Viktorral kapcsolatban

"Miközben naponta százan halnak meg a koronavírusban és emberek tömegei veszítik el megélhetésüket, a Fidesz csak a pénzzel és a hatalommal hajlandó törődni. Egy rendkívül súlyos járvány közepén is inkább a hatalmuk megszilárdítására, nem pedig a védekezésre fordítják az idejüket. Pontosan ezért nem tudjuk kiszámíthatóan élni az életünket: a szülők nem tudják, másnap kell-e iskolába vinni a gyereküket; a vállalkozások nem tudják, másnap kinyithatnak-e; a betegek pedig nem tudják, másnap még jut-e nekik gyógyszer. És ugyanettől a hatalmi politizálástól roskadozik a magyar egészségügy, fogynak az ápolók és orvosok a rendszerből." - írta közösségi oldalán Donáth Anna.

A Momentum Ep-képviselője úgy gondolja, amikor Orbán Viktornak választania kell a saját érdekei és az ország érdeke között, mindig a saját érdekeit választja." 

Az elmúlt héten négy olyan lépést tett Orbán Viktor, ami Donáth Anna szerint azt bizonyítja, hogy fontosabb számára a hatalma és pénze, mint a járvány elleni védekezés:

1 - Nem készülnek fel időben. 

"Éjfél előtt másfél órával jelenik meg a több millió ember életét érintő, korlátozásokról szóló kormányrendelet. Mintha váratlanul érte volna őket a második hullám, miközben hónapok óta nyilvánvaló a számokból: súlyos terhelésnek lesz kitéve a magyar egészségügy. Végigjachtozták a nyarat, ahelyett, hogy felkészültek volna."

2 - Legalizálják a közpénz elsikkasztását. 

"A járvány legnehezebb időszakában módosítják az Alaptörvényt, szűkítik a közpénz fogalmát azért, hogy többet tudjanak magánvagyonná alakítani. Ráadásul a módosítás értelmében a Fidesz-közeli alapítványokba irányított közpénzek nem minősülnek többé közpénznek. Ezzel a 2022 után időkre készülnek és kormányváltás esetén is kimenthetik a közvagyon egy részét."

3 - Bebetonozzák a hatalmukat. 

"Módosítják a választási törvényt, hogy nehezebb legyen őket leváltani. Egyértelmű jelét adták annak, hogy ezt bármikor megtehetik, bárhogy is alakuljon az ellenzék választási felkészülése."

4 - Megfúrják az uniós költségvetést.

"Megvétózzák a következő 7 évre szóló uniós költségvetést és a koronavírus helyreállítási alapot, ami segítene az országon a közelgő gazdasági válságban. Miért? Mert az Európai Unió végre elszánta magát arra, hogy megregulázza azokat, akik uniós pénzből építik le a jogállamot. Nincs szükség ennél erősebb beismerő vallomásra a Fidesztől: azért vétóznak, mert tudják, hogy az új jogállamisági mechanizmus életbe lépése után nem csinálhatnák azt, amit profi szinten űznek: az uniós pénzek magánvagyonná alakítását."

Végezetül pedig azt írta: "Orbán Viktor képes bedönteni a magyar gazdaságot, ha nem lophatja tovább az uniós pénzt. Ezért kell megszabadulnunk tőle 2022-ben."