MSZP: Elutasította a rezsicsökkentésről szóló javaslatot a Fidesz

A Fidesz egyértelművé tette, hogy a válság közepén is maradnak a szándékosan magasan tartott árak, nem lesz rezsicsökkentés - közölte az MSZP.

A szocialista párt közleménye szerint a Fidesz kedden, a Gazdasági bizottság ülésén nemet mondott a rezsicsökkentésre, "amivel elárulta a családokat, a nyugdíjasokat, a dolgozókat és a munkanélkülieket egyaránt." 

"A kormánypárti képviselők ezzel a gyalázatos lépésükkel pedig egyértelművé tették, hogy továbbra is a nyerészkedés pártján állnak. Ugyanis a mai napig nem képes magyarázatot adni a kormány arra, hogy miért tartja indokolatlanul magasan az árakat, hogy miért adja a 30-40 forintos gázt 101 forintért a háztartásoknak." - írták.

Az MSZP szerint a jelenlegi válság alatt mindent meg kell tenni az emberek megélhetésének biztosítása érdekében. Csökkenteni kell a terheiket és ebben a helyzetben nem jelentenek megoldást "a kampányeszközként használt egyszeri rezsiutalványok." 

Az MSZP és a Párbeszéd ezért olyan javaslatot nyújtott be, amely igazságos, sávos árrendszert és egy olyan rendszert vezetne be, amely a létfenntartáshoz szükséges minimális mértékéig megfizethető, az ivóvíz esetében jelképes áron, alanyi jogon biztosítja mindenki számára az alapvető közszolgáltatásokhoz való hozzáférést. Így sokkal olcsóbban, a jelenlegi díj feléért kapna´ a lakosság a létminimumnak megfelelő mértékű gáz-, és villanyszolgáltatást, a víz esetében pedig jelképes, egy forintos áron jutna mindenki havonta egy köbméterhez.

(OS)