Márki-Zay: egymás között osztotta szét a lopott pénzt a Fidesz és a baloldal

"A héten a Fidesz nagy szívességet tett nekünk, amikor bebizonyította, hogy ha nem egyetlen közös listával indul az ellenzék, akkor egyetlen mozdulattal el fogják lehetetleníteni a győzelmüket" - írta Márki-Zay Péter közösségi oldalán.

Az "Azért bízok az ellenzéki pártokban, mert ők nem bíznak egymásban" címmel közzétett bejegyzésében megjegyzi: akik az ellenzéki összefogást ellenezték, mert attól féltek, hogy ezzel a Momentum és a Jobbik is "összegyurcsányozódik", azokat szeretné megnyugtatni. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke rámutat: az összefogás egyáltalán nem szünteti meg a versengést az ellenzéki pártok és politikusok között. "A közhiedelemmel ellentétben ez kimondottan jó." - tette hozzá.

Márkí-Zay azt írja: "Az elmúlt 30 évben ugyanis éppen a Fidesz és a baloldal közötti kulisszák mögötti megállapodások, a lopott pénzek elosztásának 70-30-as szabálya, egymás elszámoltatásának szándékos hiánya vezetett odáig, hogy következmények nélküli ország lettünk."

Hódmezővásárhely polgármestere úgy véli, Magyarországon csak akkor lesz jogállam, demokrácia és korrupcióellenes vezetés, ha egy koalíciós kormány pártjai egymásban sem bízva szigorú fékeket és ellensúlyokat fogan beépíteni az új alkotmányba.

"Ha a korrupt, lopáson és migránsbetepítésen meggazdagodott Fideszt egy másik központosított, vezérelvű párt váltaná le, a NER felszámolása helyett mindössze saját embereit ültetné a bebetonozott pozíciókba és onnantól ők építenének diktatúrát, lopnák el az uniós pénzeket, vennék el a magyar vállalkozók cégeit. A mai ellenzéki pártok viszont árgus szemekkel fogják ellenőrizni egymást, érvényesítik saját érdekeiket, ugyanakkor ma még készek a kompromisszumokra - ugyanis a rendszerváltáshoz mindegyikükre, még a legkisebbekre is szükség van." - hívta fel a figyelmet Márki-Zay Péter.

Végezetül azt írta: a közös lista és a 106 előválasztás mellett máris szükség van egy jogállami alkotmányra - ebben még a választás előtt meg kell állapodjanak az ellenzékiek.