Kemény vádakkal illette a baloldalt Menczer Tamás

Csütörtök délután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán jelentette be, hogy megérkezett az Oroszországban gyártott oltóanyag mintája Budapestre. Elmondása szerint a magyar szakemberek elkezdhetik a vakcina tanulmányozását, hogy a lehető legmegalapozottabb döntést hozzák az esetleges felhasználhatóság és engedélyezés ügyében. Az ellenzéki pártok ellenzik az orosz vakcina használatát, szerintük csak olyan oltóanyaggal szabad beoltatni a lakosságot, amelyik átesett az európai engedélyeztetésen, a hatásossága és az esetleges mellékhatásai is ismertek.

Menczer Tamás az ellenzéknek üzenve emlékeztetett: az orosz vakcinát jelenleg magyar szakemberek vizsgálják, közben pedig a kormány tárgyal Kínával, és "benne vannak az összes európai projektben" is. "Mert ez a dolgunk, mert ez a magyar érdek, és mert minden élet számít." - tette hozzá.

"Sajnos ismét beindult a Korózs Művek, a baloldali hazugsággyár, ezúttal “alvállalkozók” (Momentum, DK) beszélnek butaságokat a vakcinákkal kapcsolatban." - írta közösségi oldalán az államtitkár.

Szerinte nem a kormány kísérletezik a magyarokkal, "hanem az, aki a Jobbiktól kezdve Gyurcsányon át a szélsőliberálisokkal bezárólag mindenkivel koalíciózik a hatalomért és a pénzért."

Úgy véli nem a kormánytól kell félteni a magyarokat és az országot, hanem a "kísérletező és hataloméhes baloldaltól."

Menczer bejegyzése végén Gyurcsány Ferencnek üzenve azt kérdezte: "Hogy viseli, hogy egyre többen pályáznak a baloldalon a legnagyobb hazudozó címre?"