Kemény kritikát kapott Orbán Viktor Gyurcsány Ferenctől

"Orbán Viktor kapitulált. Beismerte, hogy elkésett, és most idegesen megnyomta a STOP-gombot Magyarországon." - írta Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében felhívta figyelmet, a küzdelem három fronton zajlik: "mit csinálunk a vírussal, mit a gazdasággal, mit a közeledő szociális katasztrófaval." 

"Ma az derült ki, hogy a koronavírus elleni küzdelem első frontján a kormányfő belátta: eddig elrontott mindent. Nem csinált semmit nyáron, nem csinált semmit ősszel, most meg rohan az események után. Lemaradt. Cserbenhagyta az országot. Most javítani próbál. Elkésett. Ezrek halála lesz az ára ennek." - jegyezte meg.

Gyurcsány szerint Orbán a másik két fronton továbbra is tanácstalan.

Augusztusban Európában egyedüliként állította le a már akkor is elégtelen állami bérpótlékot és nem hosszabbította meg az elbocsájtottaknak járó támogatást - folytatta a DK elnöke. Gyurány Ferenc úgy véli Orbán Viktor "elaludt, most pedig kapkod, ötletel, tüzet olt, mert tönkrement körülötte a fél ország." 

"A kormányfő elveszítette az irányítást a folyamatok felett. Az erősnek mutatkozó emberről kiderült, hogy gyenge és alkalmatlan." - tette hozzá

"Nem érte kár. Az országért." - írta végezetül Gyurcsány Ferenc.