Karácsony: egy hete még lehülyézett a kormány

Szükséges és indokolt lépéseket jelentett be a koronavírus-járvány miatt Orbán Viktor miniszterelnök - írta Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn a Facebook-oldalán, hozzátéve: azonban az intézkedések "szükségesek és indokoltak lettek volna korábban is, hiszen a járvány kontrollja hetekkel ezelőtt kicsúszott a kormány kezéből".

A főváros végrehajtja a döntéseket, hétfőn ülésezik a Fővárosi Operatív Törzs - közölte.

A főpolgármester szerint "nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy az ostoba kormányzati politikai támadások nehezítik a védekezést.

Szép példája ennek, hogy a kormány ma olyan szűrési programot jelentett be, amelyért egy nappal ezelőtt még "lehülyézték" a Fővárosi Önkormányzatot - írta.

Karácsony Gergely közölte: ezzel együtt is örül, hogy a kormány végrehajtja a főváros és a kerületek programját, és teszteli a tanárokat, az iskolák, az óvodák és a bölcsődék dolgozóit.

Már megérte, hogy a főváros ebben kezdeményező szerepet játszott. Mi továbbra is bővíteni fogjuk a szűrési kapacitásainkat, mert a kormányét elégtelennek tartjuk. Az ezzel kapcsolatos részletes terveinket átdolgozzuk - írta a főpolgármester a bejegyzésében.

(MTI)