Jakab Péter most sem fogta vissza magát

A Jobbik frakcióvezetője hétfőn az Országgyűlésben "álnemzeti" és "álkeresztény" rendszer kiépítésével vádolta a kormányoldalt.

Jakab Péter krumplis országgyűlési akciója miatt rá kiszabott 4,4 milliós forintos büntetéssel kapcsolatban azt üzente a kormányoldalnak: ha azt gondolták, hogy ezzel el fogják hallgattatni, akkor nem ismerik őt. "Büntethetnek milliókra, elvehetik az otthonomat, bezárhatnak a  börtönbe, tehetnek amit csak akarnak, de (..) addig nem nyugszom, amíg fel nem fogjuk szabadítani ezt az országot az önök álnemzeti, álkeresztény rendszere alól" - fogalmazott. Hozzátette: ez a rendszer semmit nem adott Magyarországnak a szegénységen és a megfélemlítésen túl.

A frakcióvezető Kövér Lászlót "elvtársnak" nevezve arról beszélt: a házelnök az igazság kimondásáért büntette meg október 23-án.

Kijelentette: a Jobbik véget vet annak, hogy "tolvajok hoznak törvényeket", és visszaadja az országot a nemzetnek, szabadságot és jólétet biztosít az embereknek.    

A házelnök mielőtt megadta a szót Orbán Balázsnak, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkárának, arra kérte a kormánypárti képviselőket, hogy ne kiabáljanak, mert az azt jelenti, hogy "beugrottak annak a provokációnak, ami hétről-hétre itt zajlik".

Az államtitkár válaszában "parlamenti szabotőrnek", "politikai percembernek", szélsőséges provokatőrnek nevezte a jobbikos frakcióvezetőt, akit arra szólított fel, hogy viselkedjen, mert az Országgyűlés egy munkahely. Próbáljon meg nem saját magával és a saját politikai túlélésével foglalkozni, hanem az  ország érdekével - szólította fel Jakab Pétert.

Hangsúlyozta: az ellenzéknek félre kellene tennie a pártpolitikát és támogatni kellene a nemzeti összefogást a védekezés kapcsán.

(MTI)