ISZOMM: Sztálini döntést hozott a kormány

A kormány akár tudatosan, akár vétkesen, de embertömegek halálát kísérti vagy okozza. A kormány szinte kizárólag kommunikációs fedőműveletekre rendezkedett be. Ehhez képest olaj a tűzre az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény villámgyors meghozatala, amely óriási bizonytalanságokat gerjeszt az egészségügyi ellátórendszer valamennyi dolgozója körében, és soha nem látott pályaelhagyási hangulat támadt - olvasható az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) közleményében.

A pártnál úgy értékelik, hogy az orvosok, az ápolók és a szakszemélyzet járvány idején való egzisztenciális elbizonytalanítása stratégiailag ugyanolyan katasztrofális hatású, mint amikor Sztálin közvetlenül a hitleri támadás előtti időszakban megsemmisítette a szovjet hadiirányítást. Az eredmény ott is, itt is: véráldozat.

"Mindezek okán annak a vélekedésének adunk hangot, hogy a kormány akár tudatosan, akár vétkesen, de embertömegek halálát kísérti vagy okozza - írták.

Az Igen Szolidaritás a következő, haladéktalanul elvégzendő teendőket látja:

  • Az Országgyűlés a lehető leghamarabb semmisítse meg az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló új törvényt.
  • A kormány azonnal rendelje el a 14 év feletti korosztályok oktatási intézményeiben a távoktatást.
  • A kormány késedelem nélkül gondoskodjék a lakosság ingyenes és széleskörű teszteléséről, valamint D-vitaminnal való ellátásáról.
  • A kormány hirdessen járványhelyzetet, s vállalja fel, hogy a járvány okán munkájukat vesztett vagy vesztő emberek táppénzben részesüljenek mindaddig, amíg rendes jövedelemhez nem jutnak.

(OS)