Idős asszonyt fosztott ki a házaspár Kőbányán – elfogatóparancsot adtak ki ellenük

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kifosztás bűntett és más bűncselekmény gyanúja miatt indított nyomozást, amellyel összefüggésben keresi a 48 éves Paliga-Tihanyi Istvánt és a 48 éves Paliga-Tihanyi Mónikát.  

A rendelkezésre álló adatok szerint a házaspár 2020. augusztus 26-án a József körúton megszólított egy 88 éves nőt, majd magukat régi ismerősnek kiadva beszélgetni kezdtek vele; az idős nőtől megtudták, hogy épp laptopját akarja szervizeltetni, a páros pedig rögtön felajánlotta segítségét, hogy megjavítják a készüléket - írja a Police.hu.  

A gyanú szerint Paliga-Tihanyi István és Paliga-Tihanyi Mónika a nő bizalmába férkőzött és rábeszélték, hogy a lakásán javítsák meg a laptopot. Miután felmentek hozzá, a férfi úgy tett, mintha nekiállt volna a szerelésnek, felesége pedig elterelte az idős asszony figyelmét. A házaspár az egyik szekrényből megszerezte a sértett táskáját – benne megtakarított pénzével, ékszereivel, irataival –, majd sietve távoztak.   

A kőbányai rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható párost, és elfogatóparancsot adtak ki ellenük.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfi és nő tartózkodási helyével kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon. ​