Hidvéghi az európai terrorcselekmények miatt is a baloldalt hibáztatja

Az európai baloldal nem hajlandó beszélni a migránsok által elkövetett terrorcselekményekről, arról, hogy ártatlan európaiakat mészárolnak le az utcákon - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője kedden az MTI-nek nyilatkozva.

A képviselő szerint a baloldali pártok "nem képesek szembenézni azzal, a számukra kellemetlen ténnyel, hogy az erőltetett bevándorlás és az Európán végigsöprő terrorhullám szorosan összefügg."

Az EP állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságának (LIBE) hétfői ülésén kezdeményezésemre három jobboldali frakció írásban kérte, hogy vegyék napirendre az Európában újra megjelent iszlám terrorizmus kérdését, de a baloldali pártok - köztük Dobrev Klára DK-s és Donáth Anna momentumos EP-képviselő frakciója - ezt leszavazták - mondta a képviselő.

Hidvéghi Balázs azt mondta: "a balliberálisoktól ennyi telik, amikor ártatlan európaiakat fejeznek le terroristák. Olyan terroristák, akiket alig egy hónappal korábban hozott Európába valamelyik baloldali NGO migránshajója."

Ezzel szemben az, hogy szeptember 8-án a bevándorlók felgyújtották a görögországi moriai tábort, már két nappal később téma volt a bizottságban - fűzte hozzá.

A képviselő úgy fogalmazott: "minden ember élete egyformán fontos. A baloldal szerint az ártatlan európaiak élete azért egy kicsit kevésbé."