Gyurcsányék pert nyertek az Origo ellen

Minden idők egyik legszürreálisabb sajtóperét nyerte meg első fokon a Demokratikus Koalíció elnöke az Origo ellen - olvasható a párt közleményében.

A hírportál korábban a Színművészeti Egyetem ügyével kapcsolatban azt állította, hogy Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Alföldi Róbert “titkos tárgyalásokat” folytattak, ők lázították a színművészetis hallgatókat, és ők állnak az SZFE-s tüntetések mögött is. A Fővárosi Törvényszék ítélete szerint az Origónak most helyreigazítást kell közzétennie, valamint azt is közölniük kell, hogy hazudtak Gyurcsány Ferencről és az általuk emlegetett titkos találkozó meg sem történt.

A Demokratikus Koalíció szerint sok mindent elárul a jelenlegi "rezsimről", hogy a "kormányszócsőként" funkcionáló híroldalak ilyen nevetséges állításokkal próbálják felkelteni az olvasók figyelmét. "Világméretű összeesküvéseket egyébként a rettegő diktátorok szoktak vizionálni, de így legalább világosan látszik, hogy mennyire komolyan vehetőek ezek a propagandalapok, amik Orbánék hazugságait gyártják és terjesztik." - írták a párt hivatalos oldalán.