Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor háborúban gondolkodik

A magyar miniszterelnök mai rádióinterjújában háborúba hívta a nemzetét, bebizonyította, hogy tisztességes, partneri konzultáció helyett háborúban gondolkodik, amelyben túszként szeretné felhasználni saját nemzetét - olvasható Gyurcsány Ferenc közleményében. "Orbán azonban téved: nem az Európai Unió a túsz, hanem a magyarok, akik legalább 14 ezer milliárd forinttól esnek el a kormányfő vétója miatt. Ez 4-5 év öregségi nyugdíj értékével egyenlő, sokkal több, mint amennyit egy évben valamennyi magyar bérként hazavisz." - tette hozzá a Demokratikus Koalíció elnöke.

A DK szerint Orbán Viktor vétója egy történelmi zsákutca, "ami rövidtávon azt veszélyezteti, hogy hazánk egy keserves és elhúzódó válságnak néz elébe, hosszú távon azonban az európai uniós tagságunkat teszi kockára."

Gyurcsány szerint "a magyar miniszterelnök ma a lehető leggyávább módon túszként tartja maga előtt a magyarok jövőjét, hogy közben ellopható pénzről alkudozzon." Úgy fogalmazott: Nem Európát fenyegeti, hiszen az európai közösségnek nem tud maradandó kárt okozni. "Ahogy a túszejtő a túszának, úgy Orbán Viktor is csak Magyarországnak tud kárt okozni." - tette hozzá. 

Végezetül azt írta: "Ne hagyjuk magunkat megvezetni, hogy itt Magyarországért folyik bármiféle kormányzati harc, épp ellenkezőleg. Nem háborúra, fenyegetőzésre, zsarolásra és túszejtésre van most szükség, hanem normális kormányzásra, Orbán azonban képtelen erre. Ezért kell őt elküldeni, legkésőbb 2022-ben."

Ezt a háborút Soros és Gyurcsányék indították Magyarország ellen a bevándorlók betelepítéséért, amiért a magyar emberek és a nemzeti kormány nemet mondanak a bevándorlásra - reagált a Fidesz Gyurcsány Ferencnek kijelentésre.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta,"Gyurcsány Ferenc, mint a Soros-lista hazai vezére" pontosan tudja, hogy az uniós pénzek politikai feltételhez kötésével Brüsszel valójában azt akarja elérni: Magyarország is engedje be a migránsokat. "Soros kiadta a parancsot Brüsszelnek", hogy ne adjon uniós pénzt azoknak az országoknak, amelyek nem fogadnak be migránsokat, és Brüsszel most "ezt a megrendelést teljesíti".

A közlemény szerint Soros György és Gyurcsány Ferencék sokféle eszközzel próbáltak eddig is nyomást gyakorolni, most éppen az uniós pénzek elvételével fenyegetnek.

Hangsúlyozták: a leghatározottabban elutasítják ezt a zsarolást, és készek Magyarországért minden vitát vállalni.

Álláspontjuk szerint "nyilvánvaló", hogy ha Gyurcsány Ferenc és a baloldal lenne hatalmon, nem lenne erről semmilyen vita, "hiszen ők lazán beengednék a bevándorlókat Magyarországra, és bevándorlóországot csinálnának hazánkból".

OS/MTI