Fegyveres rablás miatt keresik a képen látható férfit

A Pécsi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás miatt folytat büntetőeljárást.

A rendőrségre 2020. november 15-én 15 óra 45 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Pécsett, a Megyeri úti vasúti átjáró közelében egy fiatal nőt kiraboltak.

A rendőrök a beszerzett adatok alapján megállapították, hogy egy 19 éves fiatal nő az ismerősével sétált és beszélgetett, majd a férfi egy késsel megfenyegette, hogy adja át a nála levő táskát. A nő a kérésnek eleget tett, ezt követően a férfi a táskával, valamint a benne lévő készpénzzel és iratokkal a helyszínről elmenekült, a hatóságok elől elrejtőzött. Az elkövető felkutatására tett intézkedések eddig nem vezettek eredményre. A rendőrök az elkövetéssel a 21 éves pécsi Szabó Csabát gyanúsítják, 2020. november 15-én elfogatóparancsot adtak ki ellene - tudatta a Police.hu.

A Pécsi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a körözött személy jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben (h-cs: 8 - 16; p: 8 - 13) a rendőrkapitányságon.