Donáth Anna: Orbán Viktor veszíteni fog

"Orbán Viktor ismét veszíteni fog, ahogy veszített minden alkalommal, amikor a magyar nép ellenében kormányzott. Veszített, amikor úgy akart fővárosi olimpiát rendezni, hogy erről nem kérte ki a budapestiek véleményét. Veszített, amikor úgy akart vasárnapi boltzárat, hogy nem kérte ki az állampolgárok véleményét. És veszített akkor is, amikor a társadalom beleegyezése nélkül akarta kivetni a netadót." - írta Facebook-oldalán Donáth Anna.

A Momentum EP-képviselője bejegyzésében megjegyzi: "Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, és ezt ismét bizonyítani fogja a magyar társadalom, mert a beleegyezésünk nélkül vétózta meg a Magyarországnak járó EU-s pénzeket és dobott oda 10 millió magyart a válságnak." 

Szerinte ideje végre leváltani "ezt az igazságtalan és embertelen politikát." Egy olyan államot kell létrehozni, ami képes kezelni a válságokat, "ahol békés, szabad és biztonságos életet élhetünk, nem pedig olyat, ami tovább mélyíti elviselhetetlen mértékűre az igazságtalanságot és egyenlőtlenséget." - tette hozzá.

Donáth Anna egy olyan Magyarországot szeretne, ahol a legszegényebb család gyereke is minőségi oktatást kap, együtt tanulva szerencsésebb hátterű társaival. Az országnak igazságos és emberséges közoktatásra van szüksége, ami nem szegregál, és egy szabad, innovatív felsőoktatásra, ami tágra tárja a kapuit az okos fiatalok előtt - folytatta. A Momentum politikusa szerint olyan egészségügy kell, "ami nem hazudik mindenkinek járó, ingyenes és magas színvonalú ellátást, hanem finanszírozható, emberséges és őszinte." Hozzáteszi: egy jogállamban továbbá nincs hálapénz, vannak viszont nyilvános kórházi adatok, versenyképes egészségügyi fizetések, és vannak betegjogok.

Donáth végezetül azt írta: "A célom helyreállítani az igazságos és emberséges jogállami működést. Helyreállítani azt a rendszert, ami két választás között is kordában tartja a politikusokat és biztosítja, hogy ne csak 4 évente szólhassanak bele a magyarok a politikába. Hogy ne kelljen minden alkalommal százezres tüntetéseket szervezni, ha meg akarunk változtatni egy politikai döntést. Hogy ne lehessen fölöttünk és nélkülünk, a nép ellenében kormányozni. Hogy Magyarország egy békés, szabad és biztonságos európai jogállam lehessen. Ez a közös érdek."